logo
Bon menjar i millor vi
+387648592568
info@elcellerdenmedir.cat
Sant Cugat
Instagram Feed
Search

Enoturisme per la D.O. Penedès

L’enoturisme al Penedès és una experiència que, com amant de el vi no t’has de perdre. La D. O. Penedès troba el seu senyal d’identitat en la combinació entre sol, mar i muntanya.

La zona està delimitada per la Serralada Prelitoral i la costa mediterrània en una extensió entre Barcelona i Tarragona. De la singularitat dels seus paisatges i microclimes sorgeixen vins negres, blancs i escumosos de qualitat que no et deixaran indiferent. T’uneixes a la nostra ruta pel Penedès?

Tot el que cal saber sobre la D.O. Penedès

La història de l’Penedès està profundament lligada a la història de el vi. El cultiu de la vinya i l’elaboració de vins es remunta a l’època romana. És la zona amb major producció de vins de Catalunya i des dels seus inicis es caracteritza per unir la saviesa de la tradició vitivinícola amb la innovació i el desenvolupament. Es tracta d’una denominació que abasta un gran territori i que conviu a la zona amb la D. O. Cava i la D. O. Catalunya.

Els vins estrella de el Penedès són els vins tranquils i els escumosos de qualitat. Aquests últims s’engloben sota el nom Clàssic Penedès i estan elaborats seguint el mètode ancestral i de forma totalment ecològica.

Una altra de les senyes diferenciadores de la D.O. Penedès és el xarel.lo. És la varietat de raïm més present en la D. O. gràcies a la seva resistència a la calor i l’escassetat de pluges.

Amb aquesta varietat s’aconsegueixen vins joves amb cos, afruitats i aromàtics amb una textura sedosa en boca. Els vins amb criança gaudeixen d’una marcada personalitat gràcies a mètode de producció, on destaca la maceració de la pell o la criança amb les mares.

Els vins de la D.O. Penedés

L’enoturisme al Penedès està dissenyat perquè el visitant gaudeixi d’una experiència completa en la qual conèixer les vinyes, paisatges, patrimoni i persones que fan possible el noble art de la vitivinicultura.

Per conèixer els seus vins has de conèixer la seva història i tradició. Et recomanem alguns dels imprescindibles que han d’estar en el teu tast de vins del Penedès.

Pere Punyetes blanc

Comencem recomanant un vi blanc elaborat a la Cava Varias de Sant Sadurní d’Anoia. Es tracta d’un cupatge de xarel·lo a el 35% i muscat a l’65%. Les dues varietats de raïm se sotmeten a un procés de fermentació en fred per separat. És un vi ideal per l’aperitiu i per maridar amb arrossos o plats de peix cru com el sushi.

Pere Punyetes negre

Aquest negre jove s’elabora amb un cupatge de merlot (20%), cabernet sauvignon (40%) i ull de llebre (40%). És un vi negre d’intens color robí amb aromes afruitats i de sabor intens.

Sumarroca

No podem arrodonir la nostra visita a al Penedès sense degustar els seus escumosos. Els caves de Sumarroca són vins ecològics elegants, frescos i amb caràcter mediterrani. A més, pots visitar el celler i deixar-te portar per les seves experiències com visites, tallers i tastos.

L’enoturisme al Penedès suposa una gran oportunitat per conèixer vins de gran caràcter i singularitat en un entorn natural privilegiat i acompanyats de la millor gastronomia per maridar.

Sorry, the comment form is closed at this time.