logo
Bon menjar i millor vi
+387648592568
info@elcellerdenmedir.cat
Sant Cugat
Instagram Feed
Search

Les noves mesures d’higiene en un restaurant pel COVID-19

Un dels sectors que més s’ha hagut d’adaptar a les noves mesures de seguretat i higiene és el de l’hostaleria. Després de la inversió inicial, continuem en constant adaptació perquè els protocols de seguretat són documents oberts.

Els hostalers donem per ben invertit aquest capital en els nous models de negoci d’hostaleria, i és que per poder assegurar les mesures d’higiene en un restaurant i que aquest sigui segur, tant per als treballadors com per als comensals, és essencial mantenir-se informat i disposat a canviar el que faci falta.

El COVID-19 i l’hostaleria

Al principi era comprensible que alguns clients tinguessin cert recel a l’hora d’acudir a un local tancat, on necessiten retirar la mascareta per consumir el menjar o beguda que hagin demanat.

Per això molta gent va optar per les terrasses -més ventilades i també més segures- o pel menjar per emportar, on tenim cura de la higiene amb el mateix recel que a l’interior de el local. A El Celler d’en Medir ens adaptem ja en el seu moment, conscients de la preocupació d’alguns dels nostres clients.

Però una vegada que es va deixar clar quines substàncies biocides eren les que s’havien de fer servir per a la neteja i desinfecció dels locals, quan la clientela va interioritzar els cartells sobre el COVID-19 que expliquen com han d’actuar, i al saber-se que, davant el més mínim símptoma, el personal d’un local d’hostaleria no pot accedir a la mateixa, va quedar palès que un bar o un restaurant és un espai segur sempre que no es faci els ulls grossos amb els que no volen complir les normes.

Mesures de seguretat i higiene als restaurants

Desinfecció amb biocides homologats

Les mesures d’higiene en un restaurant, ara per llei, són molt superiors a les que puguis adoptar a casa teva. Per posar un exemple, vam realitzar la neteja de totes les superfícies d’acord amb el protocol oficial, emprant biocides per a tal fi. És més, està especificat quina biocida pot usar-se en cada superfície i cada quant temps s’ha de repetir l’operació.

Estovalles i tovallons són rentats, de nou amb agents desinfectants normalitzats, a una temperatura no inferior als 60 ° C. L’ús de el rentaplats és similar.

Zones delimitades

Per complir amb les mesures de seguretat d’un restaurant, s’usen línies invisibles que no poden ser travessades pels treballadors: per exemple, un cambrer no té permès entrar a la cuina a per els plats, sinó que hi ha un treballador dedicat exclusivament a fer d’intermediari entre el menjador i la cuina. I tot això es fa per reduir a l’mínim el risc de contagi si hi hagués algun cas asimptomàtic no detectat entre la clientela o el personal.

Aforament limitat

Cal no oblidar la traçabilitat exigida als negocis de hostaleria per garantir la seguretat alimentària. Els hostalers som professionals acostumats a treballar amb rigor conforme a normatives estrictes, per això hem pogut adaptar-nos a les noves condicions d’aforament limitat, espaiat entre comensals i nivells de ventilació.

Unes senzilles normes que tu has de complir

A canvi de garantir que puguis gaudir tranquil dels nostres plats, bé al nostre local, o si decideixes passar a recollir-los per consumir-los en el teu domicili, només et demanem que col·laboris respectant les normes per evitar situacions desagradables per a tots, ja que la teva seguretat i la de la resta dels clients és la principal prioritat, encara que puguin arribar a suposar pèrdues econòmiques.

Les mesures d’higiene en un restaurant son més estrictes que les que puguis seguir tu a la llar perquè ja existeix fa mesos un protocol detallat al respecte. En quan s’estima que s’ha de canviar alguna cosa, el protocol incorpora noves normes d’obligat compliment relatives a la distància mínima de seguretat, a les zones on es pot atendre la clientela i a quina normes has de complir tu com a client. Cartells sobre el COVD-19 i el propi personal del Celler d’en Medir estem a la teva disposició per a informar-te si no tens alguna cosa clara, doncs som conscients que les normes i recomanacions varien amb tanta rapidesa que és fàcil despistar-se.

Sorry, the comment form is closed at this time.